La participació i la innovació verda com a resposta- Diputació de Barcelona
La participació i la innovació verda com a resposta- Diputació de Barcelona
Amb una durada de 22 hores, aquesta activitat formativa es celebrarà del 3 de febrer al 10 de març i està dirigit de manera específica a tècnics i tècniques de participació ciutadana i promoció econòmica però també a aquells altres especialistes municipals interessats en el tema. L'objectiu principal de l'acció formativa és conèixer estratègies i eines per implicar els diferents agents locals del territori en el desplegament de la innovació verda, social i digital per tal que promoguin el desenvolupament econòmic local des d'una perspectiva sostenible. De manera més específica es pretén, també, que els i les participants aprenguin a dissenyar ecosistemes d'innovació i a fomentar la participació social en el desenvolupament local.
L'objectiu general del curs és:
- Conèixer estratègies i eines per implicar els diferents agents locals del territori en el desplegament de la innovació verda, social i digital per tal que promoguin el desenvolupament econòmic local des d'una perspectiva sostenible i puguin orientar millor les seves prioritats de promoció econòmica.
Els objectius específics del curs són:
- Presentar el marc internacional del desenvolupament econòmic local: NextGenerationEU, Pacte Verd Europeu (New Green Deal), ODS i Agenda 2030, Horizon Europe 21-27.
- Alinear innovació i ciutadania amb els ODS, amb el Programa Horizon Europe 21-27 i amb les Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.
- Conèixer els reptes de la societat digital com a societat del coneixement.
- Aprendre a crear narratives per al desplegament de la innovació social, verda i digital
- Aprendre a dissenyar ecosistemes d'innovació i a fomentar la participació social en el desenvolupament local.
- Conèixer experiències i afavorir l'intercanvi de casos pràctics entre les persones participants al curs.
Tècnics i tècniques de participació ciutadana i promoció econòmica però també a aquells altres especialistes municipals interessats en el tema.
- SESSIÓ 1 Els reptes globals i la innovació verda i la participació com a resposta.
- SESSIÓ 2 La participació i la creació d'un ecosistema col·laboratiu d'innovació.
- SESSIÓ 3 Els laboratoris ciutadans i les narratives territorials.
- SESSIÓ 4 Polítiques de reconstrucció post-COVID i Agenda 2030.
- SESSIÓ 5 Seguiment del treball del curs.
- SESSIÓ 6 Presentacions dels projectes.
La metodologia es basarà en l'exposició de continguts, la presentació d'experiències i el debat grupal entre les persones assistents. En cada sessió es disposarà de moments per a l'intercanvi d'experiències i es realitzaran dinàmiques individuals i grupals per identificar les necessitats i particularitats de cada territori. Per això, a les sessions es realitzaran en la plataforma zoom que permet la interacció entre els diversos assistents i la creació de sales de ruptura per al debat grupal i amb suport de l'aula virtual.
Les persones participants elaboraran una proposta d'intervenció local en el municipi de referència, comptant amb el suport tutorial de l'equip docent (sessió cinquena).
Compartir: